Akademisk S.O.S.

Jeg har et problem. Jeg har spurgt facebook om hjælp, uden held, så nu prøver jeg også lige her. Men fordi det er et lidt tørt indlæg, får I lige noget lol først:

Descartes walks into a bar, and the bartender asks "Would you like a beer?"
Descartes replies "I think not" and POOF! he vanishes.

(Som undskyldning for ovenstående lamme joke ville jeg skrive "det tanken der tæller, ik'", men det faldt også lidt til jorden... Anyway:)

Sagen er, at jeg skal skrive et essay. Det kommer nok ikke som den store overraskelse. Jeg vil rigtig gerne skrive noget om "Tales of Wonder", som er en samling ballader af en fyr der hedder Lewis. En del af dem er bearbejdninger af europæiske eventyr, myter og deslige - herunder danske. Jeg ville frygteligt gerne lave nogle sammenligninger mellem den oprindelige danske historie, og hans bearbejdning - mest fordi det kunne være sjovt, og jeg prøver at holde det danske lidt i gang. Problemet er, at Lewis claimer at have oplægget fra et værk ved navn "Kiampe Viiser", der skulle være udgivet i København, ukendt årstal - OG DEN BOG FINDES IKKE!!!! Jeg kan i hvert fald hverken opstøve den eller belæg for dens eksistens. Han nævner også, at adskillige af forlæggene herfra, skulle være oversat til tysk af en fyr der hedder Herder i et værk ved navn "Volkslieder". Jeg ved ikke om det er Lewis, Herder eller dem begge der lyver (det ville være typisk Lewis, i hvert fald). Men altså, please hjælp mig lidt her. Ellers skal jeg skrive om Mansfield Park, og det ved vi jo alle sammen godt ville være den sikre død.

Opsummering: "Kiampe Viiser", oversat i "Volkslieder" - findes den? Hvor?

3 kommentarer:

 1. Kære Maya, mener han måske "100 Danske Kiempe Viiser" (med e i stedet for a, så vidt jeg husker)? Har set en tekst af ham, Elvers Hoh eller sådan noget, hvor han siger, at han har den fra en dansk bog fra 1739, og der er vist en udgave af "100 Danske Kiempe Viiser" fra 1939, som Peder Syv har updatet .. eller måske er han bare en løgnhals. Men tjek det eventuelt efter?

  SvarSlet
 2. Hurra hurra for viral lektiehjælp, jeg er vist på sporet af noget der ligner noget nu. TAK! Jeg fortsætter jagten. Sgu da også dumt af mig at ville skrive om gammel dansk litteratur når jeg endelig er langt fra biblioteker der kan den slags...

  SvarSlet
 3. Sven Grundtvig: "Danmarks folkeviser i udvalg"
  http://www05.us.archive.org/stream/danmarksfolkevi00grungoog/danmarksfolkevi00grungoog_djvu.txt

  Elvehøj ≈ Elve hoh

  SvarSlet